USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Antalya'nın altın çağı başlıyor! Hakan Tütüncü Haber7'ye konuştu

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, seçim vaatlerini ve projelerini Haber7 ekranlarında açıkladı.

Antalya'nın altın çağı başlıyor! Hakan Tütüncü Haber7'ye konuştu
11-03-2024 12:43
Google News

Haber7 - ÖZEL

Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olarak gösterilen 31 Mart yerel seçimlerine 22 gün kaldı. Sahada seçim heyecanı iyiden iyiye hissedilirken adaylar da projelerini vatandaşlara duyurmaya devam ediyor.

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin konuğu oldu. Ateşli'nin sorularını cevaplayan Hakan Tütüncü, 31 Mart sonrasında Antalya'da turizm sektöründe altın çağın başlayacağını söyledi. Kepez Belediyesi'ndeki projeleriyle birçok büyükşehiri sollayan Tütüncü, aynı vizyonu Antalya Büyükşehir'e katacaklarını vurguladı.

İşte o röportaj...

DURMADAN ÇALIŞMAK İÇİN YOLUN BAŞINDAYIZ

22 yaşından beri siyasetin içindesiniz ve 25 yaşınızda AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı oldunuz. Sonrasında da üç dönem Antalya Kepez Belediye Başkanlığı görevini yürüttünüz. Bugüne kadar yaptıklarınızı özetlemek gerekirse, neler söylemek istersiniz?

2009’da Türkiye'nin en genç Belediye Başkanı olarak şu an nüfusu 700 bin olan bir ilçede belediye başkanı oldum. Başta mülkiyet imarı, gecekondu stoku ile birlikte daha nice belediyecilik sorunlarıyla anılan, olumsuzluklarıyla ön planda olan bir ilçeye, Kepez'e Belediye Başkanı oldum. 15 yıl boyunca hiç durmadan çalıştık. 15 yılın sonunda 90 bin gecekonduyu kaldırmış, bunun yerine nice kentsel dönüşüm projelerini başlatmış ve tamamlamış, örnek olabilecek birçok çalışmalar yapmış, 80 bin tapuyu vermiş, 1200 kilometre yeni yol açmış, 150 okul yapmış, hiç hastanesi yokken 15 hastane kazandırmış ilçesine ve 3,5 milyon metrekare yeşil alana sahip bir Antalya'yı birlikte var etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kepez'de çıktığımız noktayla bugünkü nokta arasında, beyazla siyah, geceyle gündüz kadar fark var. Tüm bunları yaparken de hem de halkımızla olan ilişkimizi, muhabbetimizi, gönül bağımızı en güzel şekilde gerçekleştirdik, güçlendirdik. Şimdi hemşerilerimden aldığım güçle, 15 yıllık belediyecilik dönemimizde Antalya'nın geleceğine ilişkin projelerimizi, düşüncelerimizi, kanaatlerimizi, sevgili hemşerilerimizle paylaştık, paylaşıyoruz. "Güzel bir Antalya inşa edeceğiz" diyoruz. Şimdi tam da böylesi bir yolun hemen başındayız.