USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hayata umutla bakıyorlar: Engeller onlara 'engel' değil

Engelli bireyler ve aileleri engelleri aşmak için birlikte mücadele ediyorlar. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda düzenli olarak verilen eğitim, seminer ve benzeri aktiviteler ile engellerin aşılması amaçlanıyor.

Hayata umutla bakıyorlar: Engeller onlara 'engel' değil
11-05-2024 18:13
Google News

ÖZEL HABER

Engelli bireyler konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Engelliler Haftası her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Farkındalık oluşması için büyük bir öneme sahip olan bu haftada Engelliler Sarayı'ndaki etkinler yakından incelendi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda mesleki eğitimlerden spor faaliyetlerine, psikolojik danışmanlık hizmetinden sosyal etkinliklere kadar birçok alanda hizmet veriliyor. 2011 yılı itibarıyla hizmete giren Engelliler Sarayı hakkında bilgilendirme yapan Elif Karaarslan, Bağcılar ilçesinde yaşayan tüm engelli ve engelli ailelerinin buradaki hizmetlerden yararlanabildiğini belirtti. 

Engelliler Sarayı Müdürü Elif Karaarslan, dünyanın dört bir yanından merak edilen Engelliler Sarayı hakkında konuşurken “Burada Türkiye’nin ilk su altı ve su üstü scuba dalış eğitimlerini verdiğimiz eğitimlerimiz var” açıklamasında bulundu. Aynı zamanda birçok atölye ile hizmet verildiğini dile getiren Karaarslan; kişileri ilgi, beceri ve yeteneklerine göre yönlendirdiklerini açıkladı. Karaarslan, "Bunun haricinde aileler için de oluşturduğumuz istihdam odaklı, kendi kişisel gelişimini destekleyecek çocuğunun engelini rehabilite edebileceği süreçle alakalı birçok eğitim atölyelerimiz ve seminerlerimiz mevcut." sözlerini kullandı.

Engelin dezavantajlarını minimum seviyeye indirmek için ilgi şefkat ve eğitim konusuna dikkat çeken Karaarslan, eğitime erişimde engellerin ortadan kaldırılması için daha farkındalığı yüksek bir toplum beklendiğini dile getirdi. Günlük yaşamda engellilerin karşısına çıkan zorluklara örnek olarak kaldırım ve rampaların önlerine araçların park etmesi veya tabelaların bilinçsiz kullanılması gibi konulara değinen Karaarslan, eğitim ve  rehabilitasyon haricinde sosyal etkinlikler düzenlediklerini de belirtti.