USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’

Gazze'de İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları, esirler üzerinden Netanyahu hükümetini sarsıcı stratejiler geliştiriyor. İşgal ordusuna yönelik taarruzlarını sürdüren Kassam, esirlerin görüntüleriyle de İsrail kamuoyunu çalkalıyor.

Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
28-04-2024 16:18
Google News

HABER7

Hamas teşkilatının askerî kanadı Kassam Tugayları, Aksa Tufanı savaşı sürecindeki stratejik hamlelerine bir yenisini daha ekledi. 200 günü aşan savaşta psikolojik üstünlüğü ele geçiren Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin bütün noktalarında işgalci orduya ağır saldırılar düzenleyebildiği gibi, yayınladıkları görüntülerle İsrail iç kamuoyunu harekete geçirebiliyor. İsrail’in terör saldırılarına rağmen başarıyla muhafaza ettiği esirlerin görüntülerini yayınlayan Kassam Tugayları, Tel Aviv’de Netanyahu yönetimine yönelik öfkenin sokağa taşmasını sağlıyor. Kassam, aynı stratejiyi bu hafta içerisinde iki defa hayata geçirdi.

KASSAM YAYINLADI, İSRAİL KARIŞTI

24 Nisan’da İsrailli Hersh Goldberg-Polin’in görüntülerinin Kassam Tugayları’nın resmi hesaplarından yayınlanmasının ardından İsrail’de sokaklara dökülen esir yakınları, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun evinin önünde toplandı. Göstericiler ayrıca Yahudi Sanatı Müzesi’ndeki bir etkinliğe katılan azılı siyonist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in bulunduğu binanın etrafını sararak tepki gösterdi. İsrail polisi, Ben Gvir’i bölgeden güçlükle uzaklaştırırken göstericilere müdahale etti.

Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılarKassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar

BİR KEZ DAHA: ESİRLERİN GÖRÜNTÜSÜNÜN YAYINLANMASININ ARDINDAN İSRAİL SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Aynı durum dün bir kez daha gerçekleşti.

Kassam Tugayları 27 Nisan’da, Gazze Şeridi’nde esir tutulan 2 İsraillinin görüntüsünü paylaştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın daha önce yaptıkları ve “askeri baskının esirlerin kurtuluşunun tek yolu olduğu ve askeri baskı arttıkça esirlere ulaşma şansının da artacağı” yönündeki açıklamaları eşliğinde başlayan videonun ardından esirlerin konuşmaları yer aldı.

Videoda, esirler Kate Seagal (64) ve Omri Miran (47), İsrail ordusunun saldırıları altında zor şartlar altında yaşadıklarını söyledi. Esirler, en kısa zamanda esir takası anlaşması yapılmasını istedi.

Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: 'Ya esirler ya da savaş'Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"

Saldırılar nedeniyle tehlikede olduklarını kaydeden esir Seagal, “Bazen bizden vazgeçtiğiniz hissine kapılıyoruz. Başbakan ve tüm bakanlardan müzakerelerde esnek olmalarını istiyorum. İşi ağırdan aldığınızı düşünüyoruz çünkü bir takas anlaşmasına varılması çok uzun sürdü. Kudüs’te ve Tel Aviv’de birçok gösteri yapıldığını gördüm ve bu gösterilerin devam etmesini istiyorum.” dedi.

“CANLI ÇIKABİLMEMİZ İÇİN ANLAŞMAYA VARILMALI”

Diğer esir Miran, bu sene savaş nedeniyle hiçbir bayramı ailesiyle kutlayamadığını ve en azından Bağımsızlık Günü’nde onlarla beraber olmayı dilediğini ifade etti.

Hamas’ın elinde 200 günü aşkın süredir esir olduğunu dile getiren Miran, “Canlı olarak buradan çıkmamız için bir anlaşmaya varılmasının zamanı geldi. Gösteriler de dahil olmak üzere her türlü yolu kullanarak hükümete baskı yapmak için elinizden geleni yapmanızı istiyorum.” diye konuştu.

Video, esirlerin konuşmasının ardından “Nazist liderleriniz, esir alınan çocuklarınızın kaderini veya duygularını umursamıyor. İş işten geçmeden onlara yetişin.” yazısıyla son buldu.