Politika

CHP emeklilerin sesi oluyor

Cumhuriyet Halk Partisi, emeklilerin sesini duyurmak için büyük bir hazırlık içerisinde. 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da düzenlenecek olan 'Büyük Emekli Mitingi' öncesinde, parti Gaziantep dahil olmak üzere 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları gerçekleştiriyor.

CHP emeklilerin sesi oluyor
23-05-2024 13:27
GAZİANTEP

CHPGaziantep İl Sekreteri Hanifi Kaplan'ın Yeşilsu Meydanı'nda yaptığı basın açıklaması, emeklilerin yaşadığı zorlukları ve haklı taleplerini ön plana çıkarıyor. Kaplan, "Sivil Toplum ve Meslek Odalarımızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Partililerimiz, Değerli Basın Emekçileri, yıllarca ülkesine emek veren ancak bugün düşük emekli geliriyle yaşamaya çalışan 16 milyonun üzerinde yurttaşımızın sesini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek ve mücadelelerine destek vermek amacıyla karşınızdayız" şeklinde konuştu.

CHP'nin bu mitingle vurgulamak istediği noktaların başında, enflasyonun artmasıyla eriyen emekli maaşlarının görmezden gelinmesi ve emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaşması geliyor. Parti, 'Emekliler Yılı' ilan edilmesine rağmen emeklilerin yaşam standartlarının iyileşmediğini ve adalet taleplerinin karşılanmadığını ifade ediyor.

26 Mayıs'ta Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan mitinge binlerce emeklinin katılması bekleniyor. Emekliler, en düşük emekli aylığının asgari ücretle aynı seviyede olmasını, bayram ikramiyelerinin artırılmasını ve emekli aylıkları arasındaki farklılıkların giderilmesini talep ediyorlar. CHP ise bu taleplere destek vererek emeklilerin sesiolmaya hazırlanıyor


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER