Yaşam

Sadece 2 malzemeyle en etkili ve doğru tuvalet temizliği nasıl yapılır?

Tuvalet temizliği doğru yöntemleri bilmediğinizde oldukça can sıkıcı ve uğraştırıcı bir işlem haline gelebilir. Temizlik uzmanlarının önerdiği ve sadece iki malzeme ile tuvalet temizliğinin nasıl yapıldığını sizler için araştırdık.

Sadece 2 malzemeyle en etkili ve doğru tuvalet temizliği nasıl yapılır?
13-05-2024 12:28

Ev temizliğinde genellikle en sona bırakılan ve sevilmeyen işlerden biri tuvalet temizliğidir. Ancak tuvalet temizliği hem banyonuzun mikroplardan arınması hem de en iyi şekilde görünmesi için kaçınılmaz bir görevdir.

Tuvalet temizliği yaparken normal ev temizliğine nazaran daha dikkatli ve özenli olmanız gerekir. Çünkü tuvalet ve banyo gibi yüzeylerde zararlı birçok bakteri birikerek sağlımızı tehdit eder. Bunun yanı sıra düzenli olarak temizlenmeyen tuvaletlerde tuhaf lekeler oluşarak kötü bir görüntüye de sebep olur.

Sadece 2 malzemeyle en etkili ve doğru tuvalet temizliği nasıl yapılır?

Peki, en etkili ve doğru şekilde bir tuvalet temizliği nasıl yapılmalı? Hangi adımlara dikkat etmelisiniz, gelin birlikte öğrenelim.

Çıkmayan leke kalmasın! Leke çıkarmanın en temel 4 altın kuralı nedir?Çıkmayan leke kalmasın! Leke çıkarmanın en temel 4 altın kuralı nedir?

Toz tutmayan sprey nasıl yapılır?Toz tutmayan sprey nasıl yapılır?

EN DOĞRU TUVALET TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

Sadece 2 malzemeyle en etkili ve doğru tuvalet temizliği nasıl yapılır?

En doğru ve etkili şekilde tuvalet temizliği yapmak için iyi bir tuvalet fırçası, kağıt havlu ya da mikrofiber bir temizlik bezi, tuvaletin iç kısmına uygulayabileceğiniz kirece ve lekelere karşı özel formüle edilmiş tuvalet temizleyicisi ve tuvaletin dış yüzeyine kullanacağınız çamaşır sulu etkili temizlik ürünlerini kullanmanız yeterlidir.

Tuvalet temizliğine başlamadan önce klozetin kapağını kapatın ve sifona basın. Bu işlem kullanacağınız temizlik ürününün daha iyi çalışmasını sağlayacak ve yüzeyi daha temiz hale getirecektir.

Sifonu çektikten sonra klozetin kapağını açın. Seçtiğiniz kirece ve lekelere karşı özel formüle edilmiş dezenfektan içeren temizlik ürününü tuvaletin üst kısımlarından daire çizerek içerisine dökün ve aşağıya doğru akmasını sağlayın.

AYNI BEZİ İKİ KERE KULLANMAYIN

Sadece 2 malzemeyle en etkili ve doğru tuvalet temizliği nasıl yapılır?

Lekelerin ve kirecin çözünmesi için beklerken diğer çamaşır sulu temizlik ürününü klozetin oturma yerinde üstüne, sifonun yanlarına ve dış yüzeyinde kalan her yere püskürtün. Yaklaşık 30 saniye bekleyin. Kağıt havlu ya da mikrofiber bir bez ile aşağıdan yukarıya olacak şekilde ürünü sıktığınız tüm yüzeyleri güzelce temizleyin.

Bu temizleme sırasında mikropları oradan oraya taşımamak için her yüzeyde farklı bir kağıt havlu kullanın. Mikrofiber bez kullanacaksanız eğer onu güzelce katlayın ve bezin kullandığınız yüzeyini tekrar kullanmayın.

Sadece 2 malzemeyle en etkili ve doğru tuvalet temizliği nasıl yapılır?

Kullandığınız temizlik ürünü her ne kadar etkili olsa da klozetin iç kısmındaki lekeleri çıkarmak için bir miktar dirsek gücü gerekir. Bu yüzden tuvalet temizliğinde iyi bir tuvalet fırçası kullanmak önemlidir. Tuvalet fırçasını alın ve iç yüzeyine sıktığınız temizlik ürünün lekeleri çıkarması için fırçalayın.

Tuvalet temizliği işlemi bittikten sonra fırçanızın üzerine çamaşır suyu içeren dezenfektandan sıkın ve durulayıp kutusuna kaldırın. Klozetin kapağını kapatın ve bir kere daha sifonu çekerek tuvalet temizliği işlemini bitirin.

Mikrofiber bezler nasıl yıkanır? Mikrofiber bezlerin özelliklerini kaybetmeden nasıl temizlersiniz?Mikrofiber bezler nasıl yıkanır? Mikrofiber bezlerin özelliklerini kaybetmeden nasıl temizlersiniz?

Tuvalet tıkanıklığını piston olmadan açmanın 5 yoluTuvalet tıkanıklığını piston olmadan açmanın 5 yolu


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER