Spor

Edgar Ie'den akılalmaz sahtekarlık! Romanya bu skandal ile çalkalanıyor

Tüm Spor - Bir dönem Trabzonspor ve Başakşehir formaları giyen deneyimli savunma oyuncusu Edgar Ie'nin Rumen ekibi Dinamo Bükreş'in maçlarında ikizini oynattığı iddia edildi. Bu olayın ortaya çıkması Romanya'yı karıştırdı.

Edgar Ie'den akılalmaz sahtekarlık! Romanya bu skandal ile çalkalanıyor
13-05-2024 20:47

Bir dönem Trabzonspor ve Başakşehir formaları giyen Gine-Bissaulu futbolcu  Edgar Ie'nin Rumen ekibi Dinamo Bükreş'in maçlarında ikizini oynattığı öne sürüldü.

Rumen basınında yer alan haberlere göre devre arasında Dinamo Bükreş'e transfer olan 30 yaşındaki savunma oyuncusu Edgar Ie, bir süre sonra kendisi yerine ikiz kardeşi Edelino Ie'yi takıma gönderdi.

Barcelona altyapısında yetişen Edgar Ie; daha sonra Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord ve Başakşehir gibi takımlarda top koşturdu. Dinamo Bükreş'in en yüksek maaş alan oyuncusu olmasına rağmen düşük performansı nedeniyle son haftalarda az süre alabilen Edgar Ie, eleştirilere de maruz kaldı.

Son dönemde düşen performansının yanı sıra uzun süre Avrupa'da forma giymesine karşın İngilizce konuşmadığı görülen oyuncunun takımda sadece Portekizce bilen futbolcularla iletişim kurması, şüphelerin artmasına neden oldu.



OLAY KANTILANIRSA DİNAMO BÜKREŞ KÜME DÜŞÜRÜLEBİLİR


Dinamo Bükreş yönetimi, bu gelişmelerin üzerine futbolcudan DNA testi talep etti. İkiz kardeş Edelino Ie'nin en az 5 maçta forma giydiğinden şüphelenildiği ve durumun DNA testi ile kanıtlanması halinde Dinamo Bükreş'in puan silme cezası alarak ligden düşmesi bekleniyor.

Edgar Ie gibi futbolcu olan ve orta sahada oynayan Edelino Ie, kariyeri boyunca yalnızca Portekiz'in alt lig takımlarında görev yaptı.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER